2016-2017 GÜZ YARIYILINDAN İTİBAREN KESİN KAYIT YAPTIRAN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Bilindiği üzere Enstitümüz 28 Kasım 2016 tarih ve 29902 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine göre 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Bologna Süreci kapsamında zorunlu olarak ders vermeye başlamıştır. Yönetmeliğin güz yarıyılı dönem ortasında yayınlanması ve yürürlüğe girmiş olması nedeniyle Bologna Süreci çalışmaları sistem üzerinde sadece program bazında ders ayrımı olarak yapılmıştır.

Enstitümüz kayıtlarının incelenmesinde 2016-2017 bahar yarıyılında bazı öğrencilerimizin bu kriterlere göre ders seçimi yapmadıkları ve derslerini onayladıkları görülmüştür. Bu durumda kriterlere uygun ders seçmeyen öğrencilerin kayıt yaptırmış oldukları dersler iptal edilmiştir.

Bu durumda olan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için danışman öğretim üyeleri ve Anabilim Dalı Başkanlarının da bilgi ve kontrolünde yeniden ders seçimlerini yaparak 03 Mart 2017 tarihine kadar Enstitümüze ders kayıt formlarını teslim etmeleri gerekmektedir.

Bologna Ders Seçim Kriterleri

Doktora Programında Olup Tezsiz Yüksek Lisans Dersi Alan Öğrenciler